Які проблеми вирішує сучасний причіп для човна, катера, гідроцикла?

  1. Що таке причіп
  2. Переваги причепа для човна
  3. Види причепів
  4. Як обрати причіп

Причіп для човна — це не просто транспортний засіб для перевезення вашого плавзасобу. Він також може вирішити низку проблем, пов'язаних з експлуатацією та зберіганням човна, роблячи ваше життя як власника човна значно простішим і приємнішим.

Причіп Ser Buster для гідроцикла від компанії SP Premier

Переваги причепа для човна, катера, гідроцикла

1. Безпека при транспортуванні

Одна зі складних задач, з якими стикаються власники човнів — як їх безпечно доставити до водойми або місця зберігання. Сучасні причепи легко з цим справляються — вони оснащені різноманітними системами кріплень та фіксації. Опорні стійки рівномірно розподіляють вагу човна і забезпечують надійне його утримання під час транспортування.

Це також зменшує навантаження на авто. Причепи преміумкласу оснащені підвіскою, яка допомагає забезпечити плавний рух навіть по нерівних дорогах. Під’єднані до електромережі авто ліхтарі «габаритів» та «стопів/поворотів» та пасивні відбивачі («катафоти») роблять причіп помітним на дорозі в темний час доби та убезпечать вас від ДТП під час доставлення човна.

2. Легко завантажити та розвантажити

Завантаження та розвантаження човна може бути складним та фізично важким процесом. Сучасні причепи для човнів обладнані системами, що спрощують цей процес — роликами, м’якими напрямними накладками, лебідками та гідравлічними механізмами. Це дозволяє власникам човнів швидко та без зусиль завантажувати та розвантажувати свої човни і зменшити ризик їх пошкоджень.

Причеп з водонепроникними ліхтарями можна частково занурити в воду, щоб полегшити спуск або завантаження човна.

3. Гальма

Причепи мають гальмівну систему, яка допомагає зафіксувати причіп у зупиненому положенні, щоб він не рухався під час спуску човна на воду або його завантаження та не перенавантажував гальмівну систему вашого авто, і тормоз наката, що під час руху передає гальмівне зусилля на колеса причепа, щоб він теж гальмував, а не просто підсилено давив на зчіпний пристрій.

4. Зручно зберігати

Зберігання човна на причепі дозволяє ефективно використовувати простір і створює  належні умови для довготривалого зберігання човна. Сучасні причепи розроблені таким чином, щоб забезпечити оптимальну підтримку корпусу човна, знижуючи ризик деформацій та пошкоджень під час зберігання. Крім того, такий спосіб зберігання може допомогти захистити ваш човен від декількох типів шкідливого впливу, що пов’язані з перебуванням човна на воді круглий рік (окислення, обростання водоростями тощо), убезпечити від крадіжок з причалу.

Причіп Ser Buster для човнів від компанії SP Premier

5. Економія коштів та свобода пересування

Використання причепа для човна дозволяє зекономити кошти на оренді місця для зберігання човна у порту або на причалі, а також дозволяє уникнути витрат на транспортні послуги, оскільки власник може самостійно перевозити свій човен до місця призначення.

Зазвичай власники човнів використовують свої пікапи або джипи, щоб самотужки довезти човен туди, де його будуть експлуатувати.

6. Захист від корозії і міцність

Сучасні причепи для човнів виготовляються з матеріалів, стійких до корозії та механічних пошкоджень. Це забезпечує тривалий термін експлуатації причепа. Антикорозійні покриття та використання оцинкованої сталі у конструкції причепа гарантують його довговічність навіть в умовах підвищеної вологості та впливу солоної води.

Які бувають причепи для човнів

Причепи для човнів поділяються на кілька типів залежно від конкретного призначення та характеристик. Розглянемо основні види причепів для човнів.

За призначенням:

  • Причепи для моторних човнів і катерів - розроблені з урахуванням специфіки конструкції моторних човнів. Вони мають міцну конструкцію, що дозволяє витримувати вагу двигуна і рівномірно розподіляти вагу човна. Знизу дно човна рухається по низці спеціальних пластикових роликів, по боках — підтримується м’якими направляючими.
  • Причепи для гідроциклів мають коротшу платформу під розміри гідроцикла. Можуть бути оснащені лебідкою і роликами для затягування гідроцикла на платформу.
  • Причепи для каяків, байдарок та каное мають вузьку довгу платформу з ременями та кріпленнями для фіксації такого типу суден.
  • Причепи для RIB-човнів (човнів з жорстким дном та надувними бортами) мають платформу з жорстким каркасом, м’якими опорами та спеціальними кріпленнями для фіксації RIB-човнів.
  • Причепи для понтонних човнів розроблені спеціально під конструкцію човнів, які мають широкі і пласкі палуби. Нижні ролики на таких причепах розміщуються по обидва боки платформи.
  • Причепи для вітрильників мають специфічні конструктивні особливості, які враховують особливості будови вітрильних човнів, а також спеціальні тримачі для щогл і вітрил.
  • Універсальні причепи підходять для перевезення човнів різних типів. Залежно від розміру човна бувають довжиною від 4 метрів і більше. Можуть бути оснащені лебідками, роликами і регульованими опорними стійками.

За кількістю осей і навантаженню:

  • Одновісні причепи: найпростіші, підходять для перевезення легких човнів (до 1,5 тонни) та довжиною до 5 метрів.
  • Двовісні причепи: більш стійкі та вантажопідйомні, використовуються для транспортування човнів та катерів вагою до 2,5 тонн та довжиною до 5,5–6,5 метрів.
  • Тривісні причепи: призначені для перевезення важких човнів та невеликих яхт вагою 3,5 тонн та довжиною до 8 метрів.
Причіп Ser Buster для човнів від компанії SP Premier

Двовісний причіп

За типом підвіски:

  • Без підвіски: такі причепи дешеві, але менш зручні для перевезення на нерівних дорогах.
  • З торсіонною підвіскою: що забезпечує плавний хід та стійкість на бездоріжжі.
  • З ресорною підвіскою: простішою та дешевшою, але менш «м’якою», ніж торсіонна.

За наявністю гальмівної системи:

  • З гальмами: які важливі для безпеки під час перевезень і зручності спуску на воду. Також гальма обов'язкові для причепів, що буксирують човни вагою понад 750 кг, та для перевезення в гірській місцевості.
  • Без гальм: використовуються зазвичай для легких човнів та на рівнинній місцевості.

За наявністю запасного колеса:

  • З запасним колесом: якщо одне з коліс буде пробито чи пошкоджено — ви легко заміните його, використовуючи звичайний домкрат від авто.
  • Без запасного колеса: при використанні причепа без запасного колеса у випадку пошкодження шини вам обов’язково треба буде відремонтувати її прямо на дорозі. Для цього варто мати декілька ремонтних наборів для заклейки дірок різного діаметра, гумових латки та спеціальний клей.

Що потрібно знати, щоб обрати потрібний вам причіп

Розміри човна

Загальну довжину човна, адже причіп має бути достатньо довгим, щоб підтримувати весь корпус човна. Ширину човна, бо конструкції причепів розраховані під різні ширини, і ваш човен може бути завеликим або замалим для якоїсь певної моделі причепу.

Вагу човна

Причіп повинен мати вантажопідйомність, що перевищує вагу вашого човна разом з двигуном, паливом та будь-яким додатковим вантажем.

Тип човна і корпусу

Для різних типів корпусу (наприклад, плоскодонний, V-подібний, катамаран) потрібні різні конструкції причепів, а також відповідні системи кріплень.

Бюджет

Ціни на причепи для човнів можуть сильно варіюватися залежно від розміру, типу, матеріалу та додаткових функцій. Визначте свій бюджет, перш ніж розпочати пошук, щоб звузити коло варіантів.

Вибір правильного причепа для човна є ключовим аспектом для його безпечного та зручного транспортування, тому SP Premier пропонує вам причепи з:

  • Однією, двома або трьома осями.
  • Відкидним опорним коліщатком із міцною гумою.
  • Лебідкою з можливістю регулювання висоти.
  • Гальмівною системою (для моделей з вантажопідйомністю понад 750 кг).
  • Рядом роликів посередині та регульованими боковими опорами з м’якими підкладками для проковзування човна по причепу.
  • Якісними дисками з шинами.
  • Ліхтарями покажчиків габаритних вогнів.
  • Покажчиками поворотів та стоп-сигналів.
  • Пасивними світловідбивачами ззаду та по боках.
  • Бічними порогами-підніжками біля коліс, для більш зручного кріплення човна до причепа.

Додаткові опції:

  • Бокові напрямні балки (ворота).
  • Запасне колесо з кронштейном.
  • Ремені для утримання та фіксації вантажу на причепі.
  • Фарбування порошковою фарбою в обраний вами колір по RAL.
  • Водонепроникні світлодіодні ліхтарі для підсвітки простору біля причепу для зручного та безпечного керування процесом завантаження.
  • Водонепроникні потужні світлодіодні ліхтарі ззаду причепа для освітлення човна, який завантажується.
  • Кріплення для перевезення колісної техніки (квадроцикли, багі) з низькопрофільного профілю з прорізами для коліс.

Запитати всі деталі про причепи для човнів, катерів та гідроциклів SP Premier

 Телефон: +38 097 015-15-59

 Viber: +38 097 015-15-59

 WhatsApp: +38 097 015-15-59

 Telegram: +38 097 015-15-59

 Електронна пошта: info@sppremier.com

Переглянути моделі причепів для човнів в Каталозі